Gustaf Engström intar MADDAM

Gustaf  Engström , född 1979 är yrkesverksam konstnär, bosatt i Stockholm. Studerar sedan 2013 på Konstfack. Engströms konst är en retrospektiv och eklektisk rundtur i popkonstens samtida uttryck. Genom ett särskilt ungdomligt uttryck som tar ansats i graffiti och illustrationskonst bjuder han nu på en samlingsutställning med verk som har en präglad känsla av tidsresa och viss kritisk blick. Engström vill ta betraktaren till en nollpunkt; en startlinje utifrån där vilken livets bokhylla sakteligen fyllts ut av minne och kritisk känsla – filtrerat genom ett lekfullt måleri. I den mediala tidens kontext brottas konstnären mot en genomgående autencitetsproblematik; att skapa bestående och behörigt verka inom det konstnärliga fältens ramverk.

Med en uppenbar personlig fascination för den mediala tidens brus, söker han genom sitt måleri en självbild som appellerar med en frisk  ton mot den digitala tidsålderns flyktighet och stress.

 

Mot bakgrund av Engströms yrkesliv som polis och utövande graffitikonstnär föreligger även en intressant dualism som också polariserar mot ytterläge och kritisk paradox – något som rentav kan betraktas som aldrig tidigare skådat i den moderna svenska samtidskonsten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *